fbpx

Fairpris.dk

Solceller og elbil – Fordele og ulemper ved opladning på solceller

Elektriske køretøjer og grøn energi er to nøgleord i bestræbelserne på at skabe en mere bæredygtig verden. Derfor er det oplagt at se på, hvorvidt man kan kombinere solcelleenergi med sin elbil. Og de to kan sagtens kombineres.

Har man investeret i et solcelleanlæg, kan det med en ladestander sagtens bruges til at lade en elbil op. Det er en grøn og gratis strøm, og det kan man jo ikke klage over.

Der er dog nogle ting, man skal være opmærksom på. Som det gælder for det meste, er der nemlig både fordele og ulemper ved at bruge solcelleenergi til at oplade sin elbil.

Se vores anmeldelser

Fordele og ulemper ved solceller og elbil

Det giver sig selv, at det er en stor fordel, hvis man kan generere grøn og gratis strøm til sin elbil. Det giver mere luft i budgettet, og det hjælper vores verden et lille skridt på vej mod mere bæredygtighed.

Når man kombinerer solceller og elbil skal man dog være opmærksom på, at det er mest optimalt at lade sin bil, når solcellerne genererer mest strøm. Det gør de i dagtimerne, hvor mange har taget bilen med på arbejde.

En løsning kan være at anskaffe sig et solcellebatteri, der kan lagre strømmen, til du kommer hjem. Og lader man typisk bilen stå derhjemme i løbet af dagen, er der selvfølgelig slet intet problem.

Har man solceller i sin husstand skal man dog huske at sætte sig ind i de gældende regler. Energinet indførte pr. 1. Januar 2024 ny regler på området. Læs mere her.

solceller og elbil

Hvad koster det at oplade sin elbil med solceller?

Solcelleenergien er i udgangspunktet gratis, i modsætning til den strøm i hjemmet, man normalt ville bruge til at oplade sin elbil. Denne varierer som bekendt i pris alt efter den aktuelle elpris.

Man kan altså opnå store besparelser ved at bruge solcelleenergi til sin elbil, eftersom man sparer prisen på al den strøm, der almindeligvis ville blive brugt på at oplade bilen.

Få et skræddersyet tilbud på solceller til elbil hos Fairpris

For mange mennesker kan solceller altså være en rigtig god løsning, der både reducerer dit CO2-aftryk og sparer dig penge på lang sigt. Men det er vigtigt, at få installeret sine solceller rigtigt.

Er du interesseret i at kombinere solceller og elbil? Hos Fairpris er vi specialister i montering af solceller, og vi laver skræddersyede løsninger til ethvert behov. Vil du have et prisestimat på en solcelleløsning, der matcher netop dine behov, og ikke mindst se, hvad løsningen kan spare dig i strøm, kan du nemt og hurtigt bruge vores prisberegner eller kontakte os på telefon +45 24 46 04 60 eller mail hej@fairpris.dk

Modtag tilbud på solceller

Udfyld formularen og modtag rådgivning, samt et 100% uforpligtende tilbud på en komplet solcelle-installation.

Vi har leveret over 1.000 installationer gennem tiden

Modtag et uforpligtende tilbud
på et komplet solcelleanlæg

Vi leverer i hele Danmark
(telefonen er pt. lukket)