fbpx

Fairpris.dk

Nye regler for solceller 2024 – Hold dig opdateret her

Fra årets begyndelse er der kommet nye regler for solceller i 2024. Dette kan påvirke dig, der har et solcelleanlæg eller som overvejer at anskaffe sig et. Hos Fairpris tilbyder vi komplette energiløsninger i hele Danmark, hvor vi både hjælper private husstande og virksomheder.

Hvad er de nye regler for solceller i 2024?

Energinet indførte fra 1. januar 2024, at husstande med egenproducering af el skal betale tariffer ud fra leverancen af el, som modtages fra elnettet. De nye regler for solceller i 2024 betyder derfor, at man ikke længere kan vælge timeafregning af overskudstrøm, men i stedet skal bruge øjebliksafregning.

Det strøm som ikke bruges med det samme af husstanden, bliver automatisk solgt til elnettet. Her vil ejerne stadig modtage betaling for den overskudsstrøm, der sælges, men det vil ike længere skulle modregnes i husstandens eget strømforbrug.

Resultatet af de nye regler for solceller i 2024

Med de nye regler for solceller i 2024 betyder det i gennemsnit, at afgiftsbetalingen øges for private solcelleejere med lige under 500 kr. årligt. Det kan dog stadig betale sig at anskaffe sig et solcelleanlæg, da der stadig vil være mange penge af spare på dine elregninger.

Derudover vil I også bidrage til et grønnere Danmark, hvor I vil få jeres energi fra solenergi. Solenergi er en vedvarende energikilde, hvilket betyder at den ikke udleder noget CO2 ved energiproduktionen. Der er derfor mange grunde til, at man bør investere i solceller.

Køb et solcelleanlæg med batteri

Hvis du gerne vil undgå, at store dele af overskudsstrømmen sælges til elnettet med de nye regler for solceller i 2024, kan du investere i et anlæg med batteri. Her vil anlægget lagre strøm, som bliver produceret.

Strømmen kan derfor bruges på tidspunkter, hvor der er overskyet eller om aftenen, og på den måde reducerer I jeres forbrug af strøm fra elnettet. Det vil betyde, at I ender med at spare penge på brugen af jeres strøm. Læs mere om besparelserne ved batterilagring med et hybrid solcelleanlæg.

Hvem er Fairpris?

Hos Fairpris skaber vi bæredygtig energi til husejere i Danmark. Her sigter vi efter at give vores kunder den bedste service på markedet. Vores kunder er derfor en høj prioritet, hvor vi altid sikrer, at vi kan tilbyde den bedste løsning til jeres behov. Kontakt os på 24 460 460 for at få et uforpligtende tilbud på, hvordan vi kan hjælpe jer.

Modtag tilbud på solceller

Udfyld formularen og modtag rådgivning, samt et 100% uforpligtende tilbud på en komplet solcelle-installation.

Vi har leveret over 1.000 installationer gennem tiden

Modtag et uforpligtende tilbud
på et komplet solcelleanlæg