fbpx

Fairpris.dk

Rengøring af solceller – Se hvordan du renser dem selv

Effektiv rengøring af solceller

Er dit solcelleanlæg meget beskidt, vil det producere mindre strøm, og derfor er rengøring af solceller essentielt for bedst mulig funktionalitet. Det er derfor en god idé løbende at rense dem, når de er blevet beskidte for at få den optimale effekt ud af dem.

Når du påbegynder rengøring af solceller, er det vigtigt, at du ikke renser dem i solskinsvejr. Her er glasset meget varmt og spændingen kan resultere i, at du får stød. Vent derfor hellere med at rense dem til om aftenen eller til en dag med mere skygge. Derudover er det vigtigt, at du ikke går ovenpå glasset, da dette kan ødelægge det.

Sådan renser du dem

Når du påbegynder rengøring af solceller, er det ofte nok bare at bruge vand. Oplever du at vand ikke er tilstrækkeligt, bør du undersøge hvilke slags rengøringsmidler, der er lavet til din type af paneler. Almindelig sæbe og rengøringsmidler kan risikere at ødelægge deres funktion, hvorfor du nøje skal overveje din brug af produkter.

Er der meget kalk i vandet, kan det desuden være en god idé at bruge vand fra en regnvandstønde eller købe et kalkfilter.

Herefter kan du med en blød svamp begynde at rense panelerne. Selvom det kan tage længere tid med en blød svamp, er det meget bedre end at bruge hårde redskaber, der kan beskadige panelerne. Det kan også ødelægge dem, hvis du bruger en højtryksrenser.

Er det nødvendigt med rengøring af solceller?

I Danmark har vi relativt mange dage med regn, og på den måde holder solcelleanlæg sig ofte rene. Det er derfor ikke altid en nødvendighed selv at stå for rengøring af solceller. Det vurderer du bedst ved at kigge på dine paneler, og se om der ligger et lag skidt eller pollen på dem.

Det kan forringe kvaliteten af dine paneler, hvis der ligger et lag ovenpå dem, som gør det sværere at opfange sollyset. Du kan derfor spare penge ved at holde dem rene. Oplever du at regnen ikke helt er nok til at fjerne skidtet, bør du overveje at rense dem, imens det regner. På den måde kan du bruge en blød svamp og regnvandet til at fjerne det beskidte lag. Her er det dog vigtigt, at du har styr på sikkerheden, da det kan blive meget glat, når det regner.

Ønsker du at energioptimere din bolig?

Hos Fairpris tilbyder vi komplette energiløsninger i hele Danmark, hvor vi har fokus på et grønnere Danmark. Vi tilbyder derfor løsninger, som solcelleanlæg, der energioptimerer din bolig samtidig med, at energien kommer fra en vedvarende energikilde.

Modtag tilbud på solceller

Udfyld formularen og modtag rådgivning, samt et 100% uforpligtende tilbud på en komplet solcelle-installation.

Vi har leveret over 1.000 installationer gennem tiden

Modtag et uforpligtende tilbud
på et komplet solcelleanlæg